Dopurile de pluta naturala asigura o perfecta etanseitate in inbutelierea vinurilor in sticle. Datorita calitatilor lor sunt recomandate pentru inbutelierea tuturor tipurilor de vinuri , dar cu precadere a vinurilor superioare calitativ , destínate invechirii, carora le asigura un mediu perfect de conservare si conditii de madurare optime pentru ca in final , dupa procese fizico-chimice complexe , sa se ajunga la obtinerea unui vin nobil.

DOPURILE NATURALE  asegura prin caracteristicile lor, o evolutie graduala a vinului in sticla ce decurge intr-un nivel foarte scazut de oxigen , dar suficient pentru a asigura un proces optim de invechire si obtinerea mult apreciatului “bouquet”.

DOPURI PLUTA NATURALE
dopuri pluta naturale 1

Bouquetul este constituit dintr-o combinatie de arome care se dezvolta de-a lungul procesului de conservare a vinului in sticla. Este un element de valoare care depinde de calitatea vinului si de conditiile de conservare a vinului in sticle.

Gradul inalt de ermetizare asigurata de dopurile din pluta este indispensabila nu numai pentru vinurile superioare, destínate invechirii, dar si pentru vinurile de consum rapid. Cu dopurile din pluta naturala, datorita caracteristicilor lor in ceea ce priveste elasticitatea , compresibilitatea si constitutia celulara, este posibila asigurarea unei excelente conservari a tuturor tipurilor de vinuri.

Cu dopurile din pluta naturala putem sa obtinem o perfecta etanseitate in conservarea vinurilor pe o perioada de cateva decade care se pot prelungi in functie de calitatea plutei folosite la fabricarea dopurilor si conditiile de depozitare a sticlelor destínate invechirii ( temperatura, presiune, umiditate adecvata, fara variatii termice ambientale de-a lungul timpului ).

dopuri pluta naturala poza mare
DOPURI PLUTA NATURALE (CALIBRE)
FISE DOPURI NATURALE